Prin pielea noastră intrăm în contact, dar suntem și protejați de mediul exterior. Deci, îngrijirea pielii trebuie să fie o parte importantă a vieții noastre. Deși îngrijirea externă a pielii este importantă și nu trebuie neglijată, nu este suficientă pentru a obține o piele sănătoasă și frumoasă. Starea pielii este determinată și de obiceiurile noastre generale și de modul nostru de viață. Deci, care sunt secretele de păstrat – în interior și în exterior – pentru a avea o piele frumoasă și strălucitoare?
Secretul 1: o nutriție adecvată.
Obiceiurile noastre alimentare sunt esențiale pentru sănătatea și aspectul bun al pielii și chiar și mici modificări pozitive pot face o diferență în starea pielii. Regula generală este simplă: urmați o dietă echilibrată, consumând de obicei multe fructe și legume și limitând alimentele procesate care conțin conservanți. Tipul de dietă care favorizează în mod deosebit pielea ar trebui să fie caracterizat printr-un consum ridicat de alimente care conțin antioxidanți, aportul adecvat de vitamine și în special B, C, E, A, K, cum ar fi consumul ridicat de proteine și grăsimi „bune”, ca de exemplu carnea de pește, și pe de altă parte, de a evita sau scădea grăsimile saturate, zahărul alb procesat și substanțele deshidratante, cum ar fi alcoolul. Antioxidanții ajută la eliminarea toxinelor din organism și creează un scut împotriva creării și acțiunii radicalilor liberi.
Următoarele alimente trebuie să le utilizați:
· Legumele cu frunze verzi. Încercați întotdeauna să vă însoțiți masa cu salată verde.
· Nucile. Mai ales iarna e bine să aveți întotdeauna o pungă de nuci la locul de muncă. Este mai bine să mănânci niște nuci decât un sandviș.
· Leguminoase. Este necesar să mâncați leguminoase măcar o dată pe săptămână.
· Peștele gras. Ca de exemplu anghila care este de departe cea mai uleioasă.
· Alimente bogate în vitamina C. Citrice și alte alimente portocalii și galbene.
· Ardeii.
· Roșiile. Produs ideal pentru a vă însoți masa în lunile de vară.
· Rodii, precum și ceai verde.
Vitamina E se găsește în alimente precum avocado, migdale, broccoli, uleiuri vegetale, măsline, semințe de floarea-soarelui și de dovleac, arahide, kiwi și ajută la regenerarea celulelor și la hrănirea pielii.Vitamina K care ajută circulația sângelui și astfel îmbunătățește aspectul general al pielii, dar ajută și la eliminarea cearcănelor și a liniilor din jurul ochilor, se găsește în alimente precum spanacul, soia și conopida.
Vitamina A o găsiți în ouă, ficat, brânză, pește gras, morcovi și dovleac.Vitamina B este foarte importantă pentru textura pielii, părului și unghiilor și se găsește în ouă, banane, ovăz și orez.
Vitamina C, așa cum am menționat deja, are activitate antioxidantă și protejează, de asemenea, de lumina soarelui.
Secretul 2: Protejați-vă pielea de soare.Se știe că expunerea la soare este asociată cu cancerul de piele, deci protecția împotriva acestuia este vitală. Dar dincolo de asta, expunerea la soare degradează în general pielea provocând riduri, îmbătrânire prematură și un aspect rugos.
Cel mai ușor mod de a vă proteja de soare este să vă limitați expunerea la acesta.
A doua modalitate constă în crearea unui obicei de a folosi o protecție solară ridicată, nu numai vara, ci și iarna, deoarece chiar și la frig efectul razelor solare este intens. Acum puteși găsi creme hidratante care au și un indice de protecție împotriva razelor solare.
Secretul 3: bea multă apă.
Atunci când nu există suficientă apă în corpul nostru, pielea se deshidratează, devenind uscată și crăpată, favorizând și apariția ridurilor. În plus, consumul de multe lichide ajută organismul să elimine toxinele ce au efecte negative asupra pielii. Pe lângă apă, puteți consuma sucuri, ceai verde, decocturi de diverse ierburi, dar și să mâncați alimente bogate în apă, cum ar fi pepenele verde, castraveții și, în general, fructe și legume. Și nu confundați: cafeaua, băuturile alcoolice și ceaiul negru, deși sub formă lichidă, deshidratează în loc să hidrateze corpul!
Secretul 4: un somn bun!
Lipsa somnului este „scrisă” direct pe piele. A dormi în jur de șapte până la nouă ore este cu adevărat benefic. La fel ca alte organe, pielea se odihnește și se regenerează în timpul somnului. În timpul somnului se creează în organism hormoni regenerativi care permit reconstrucția celulelor deteriorate, astfel încât lipsa somnului accelerează îmbătrânirea pielii. De asemenea, din cauza lipsei de somn, pielea arată deshidratată și fără vitalitate, iar cearcănele și pungile apar sub ochi, în timp ce cu un somn adecvat, nivelurile de apă din corp sunt echilibrate, iar pielea este hidratată. Bolile existente la nivelul pielii noastre (acnee, dermatite) se înrăutățesc și, în același timp, apărarea naturală a corpului este redusă, rezultând posibilitatea apariției unor noi probleme. Pentru toate aceste motive, oferiți-vă „luxul” unui somn bun, nu doar prin somn suficient, ci prin îngrijirea locului în care dormi cât și prin pregătirea pielii înainte de culcare ca un ritual zilnic.
Comenteaza