Secretul 5: faceți exerciții fizice.

Cum ne afectează pielea exercițiile fizice? În primul rând, stimularea mușchilor face pielea să arate mai elastică. În al doilea rând, exercițiile fizice creează un flux sanguin crescut către piele, ceea ce contribuie la o mai bună oxigenare a celulelor pielii și, prin urmare, la o mai bună circulație a nutrienților care fac pielea mai sănătoasă. În al treilea rând, transpirația provocată de efort, eliberând porii, ajută la îndepărtarea toxinelor din piele. În cele din urmă, exercițiile fizice stimulează indirect pielea, deoarece ele sunt cel mai bun anxiolitic, cu alte cuvinte ne ajută să ne reducem și să ne controlăm stresul, care este un factor agravant pentru piele și este asociat cu apariția problemelor pielii.

Secretul 6: spală-ți fața dimineața și seara.

Spălarea feței noastre este foarte importantă pentru sănătatea pielii, deoarece prin spălarea pielii se reînnoiește epidermul și pielea respiră mai bine. Nici exagerarea nu este bună, așa că cel mai bine este să spălați fața la începutul și la sfârșitul zilei. De asemenea, pentru cei care folosesc produse de machiaj, nu uitați să vă demachiați înainte de a vă culca, pentru că altfel pielea  se sufocă. Amintiți-vă că, dacă nu aveți răbdare să vă îndepărtați întotdeauna machiajul cu atenție, este mai bine să nu-l folosiți deloc, deoarece dacă rămâne pe pielea dvs. sau nu este curățat corespunzător, provoacă daune și cu siguranță nu îl face mai frumos!

Secretul 7: tratează-ți pielea în funcție de tipul acesteia.

De multe ori avem tendința să ne alegem produsele de îngrijire a pielii pentru că ne place parfumul, culoarea, ambalajul sau pentru că o prietenă de-a noastră ne-a spus că a avut rezultate uimitoare pe pielea ei. Există cu siguranță multe produse grozave pentru îngrijirea pielii, dar există și multe tipuri diferite de piele și multe diferențe de la persoană la persoană atât în ​​ceea ce privește nevoile lor, cât și stilul produselor pe care le preferă. Este important să alegem produse pentru îngrijirea noastră zilnică care să se potrivească tenului și obiceiurilor noastre zilnice. Și primul pas în determinarea modului în care ar trebui să ne tratăm pielea este să înțelegem ce tip de piele avem: normal, gras, uscat, mixt sau sensibil.

·       Pielea normală este catifelată, fără acnee și de culoare uniformă și cu raportul corect dintre componentele de apă și grăsime, cu pori subțiri, cu aspect neted, nu prezintă iritații și se caracterizează prin uniformitate și, prin urmare, este o piele mai ușor de îngrijit. Îngrijirea normală a pielii nu este foarte solicitantă și constă în principal dintr-o hidratare preventivă de bază.

·       Pielea grasă se caracterizează printr-o secreție lipidică crescută, astfel încât porii sunt mari și dilatați, și este mai predispusă la acnee și pete pigmentare, create prin înfundarea porilor. De asemenea, este mai rezistent la îmbătrânire și nu prezintă multe riduri. Pentru tenul gras, se recomandă curățarea profundă mai frecventă și utilizarea unei creme hidratante pe bază de apă, nu uleioasă, care să se absoarbe ușor.

·       Pielea uscată este fără strălucire și uscată, nu are elasticitate, reacționează puternic la condițiile meteorologice, de exemplu se usucă și mai mult cu frigul și dau senzație de ușoară arsură după expunerea la soare. Ridurile de pe acest tip de piele vin mai repede și sunt mai intense. Pentru tenul uscat preferăm cremele mai grase pe bază de ulei și produsele pentru hidratare profundă.

·       Pielea mixtă are caracteristicile ambelor tipuri de mai sus, mai exact, prezintă grăsime pe bărbie, nas, frunte și uscăciune în restul feței. Acesta este cel mai comun tip de piele mixtă, dar se găsește și în alte combinații. Pentru pielea mixtă trebuie să fim atenți și să identificăm corect combinația de tipuri cu care avem de-a face și să experimentăm diferite produse care vizează acest tip de piele. De fapt, este indicat să se folosească produse cosmetice diferite în diferite zone ale feței!

·       Pielea sensibilă tinde să prezinte iritații frecvente, cum ar fi deshidratarea, erupții cutanate, alergii, dermatite, dar și probleme mai persistente, cum ar fi eczemele. Este caracterizat de o sensibilitate extremă și este ușor influențat de mediu. Cei care au  pielea sensibilă ar trebui să fie foarte selectivi în ceea ce privește produsele cosmetice pe care le folosesc, atât produsele de îngrijire a pielii, cât și machiajul. Cosmeticele naturale pot fi o alegere mai bună, atâta timp cât nu conțin un ingredient care provoacă reacții alergice la individ și mai ales atunci când se bazează pe ingrediente cu proprietăți calmante, cum ar fi aloe sau calendula.. Dacă aparțineți acestei categorii, evitați orice produs care conține culori sau parfumuri artificiale, precum și alcool.

Pentru machiaj, alege creioane și produse pe bază de silicon.În final, culoarea pielii noastre, gradul în care este deschisă sau întunecată, este un factor care îi afectează textura și calitatea, deoarece, desigur, vârsta noastră, care aduce modificări semnificative ale pielii, pentru aceasta și „pielea matură” este în sine am spune o categorie. Prin urmare, acești factori trebuie luați în considerare la proiectarea rutinei noastre zilnice de îngrijire personală.

Secretul 8: alegeți produse de calitate pentru îngrijirea pielii pentru rezultate mai bune.

Nu vei regreta! Luați-vă timp și atenție pentru a găsi produsele hidratante, de curățare, exfoliante pentru pielea dvs., cele care vă fac pielea să arate frumoasă și plină de sănătate. De multe ori trebuie să încercăm diferite lucruri, să îl găsim pe cel care ni se potrivește perfect, dar merită. În funcție de vârsta noastră și de tipul de piele, este posibil să avem nevoie de un tratament mai ușor sau mai intens (de exemplu, pielea mai tânără nu are nevoie de exfoliere frecventă, dar poate avea alte nevoi speciale, cum ar fi tratamentul acneei sau pentru pielea mai matură, este adecvată utilizarea unui tratament specific, produse precum un ulei anti-îmbătrânire) și, în unele cazuri, poate fi util să consultați un dermatolog. Alege produsul care ți se potrivește și bucură-te de îngrijirea pe care o oferă pielii tale!