În ultimii ani placenta de oaie a evoluat de la un organ aruncat la coș în industria alimentară la un ingredient de top pentru industria cosmetică. Cum s-a ajuns la aceasta? Cercetările efectuate inițial in laboratoare din Noua Zeelandă si China au arătat că placenta de oaie prezintă o similitudine izbitoare cu cea umană. Acest lucru conferă acestui ingredient un mare avantaj față de alte produse: este ușor acceptată de pielea noastră și nu dă decât foarte rar reacții alergice, ceea ce o face un produs de elecție pentru persoanele cu ten sensibil. Foasrte important, în compoziția ei găsim 3 tipuri de celule stem ce sunt similare celulelor stem embrionare, acestea având un rol prioritar în refacerea celulelor deteriorate ale pielii. Pe lângă aceste celule stem placenta este extrem de bogată în nutrienți similari celor găsiți în placenta umană.

Vă voi prezenta mai departe câteva dintre beneficiile pe care le aduce placenta de oaie tenului nostru:

  • Placenta reduce semnificativ ridurile și tonifiază intens pielea printr-o hidratare intensă. La aceasta contribuie și celulele stem ce conțin o proteină cu rol în stimularea producției de colagen și elastină, crescând elasticitatea, ceea ce va face ca pielea noastră să arate mai fermă și mai tânără.
  • Îmbunătățește semnificativ aspectul tenului. Pe lângă hidratarea intensă, placenta de oaie are rol în normalizarea producției de uleiuri naturale în pielea noastră, reducând astfel dimensiunile porilor și ajutând astfel și la reducerea focarelor de acnee.
  • Placenta , prin celulele stem, ajută la rejuvenarea pielii, accelerând refacerea celulară și astfel reducând chiar și aspectul cicatricilor.
  • Conform unor studii recente, s-a constatat că placenta de oaiere reduce roșeața și inflamația legată de acneea rozacee cu până la 40 de procente.
  • De asemenea s-a demonstrat recent că are și o puternică acțiune antioxidantă, ce crește intens secreția de serotonină, încetinind astfel procesul de înbătrânire a pielii.
  • Rejuvenează celulele uzate ale tenului producănd un efect de strălucire.
  • Complexul de întinerire compus din celulele stem are și un puternic efect anti-spot ce reduce semnificativ petele pigmentare.
  • Pe lângă acțiunea pe tenul nostru, placenta acționează și subcutanat stimulând procesele reparatorii din țesutul conjunctiv și cel muscular ce susțin pielea ducând astfel reducerea ridurilor și tonifierea pielii situate deasupra.

Vă pot spune că am folosit produsele seriei placentare. Și beneficiile descrise mai sus sunt reale. Nu numai eu am observat că pielea mea arată altfel. Ci și toate persoanele din jurul meu au văzut că tenul meu și-a schimbat tonusul, că ridurile s-au redusc, că pielea mea strălucește, că au dispărut petele pigmentare, s-au mai pe scurt zis, CĂ AM INTENERIT.

Vă invit și pe voi să le încercați și să îmi scrieți impresiile voastre.